Ter nagedachtenis aan de op 2 februari 2004 overleden Carool Hoenjet is door zijn vrienden een prachtige herinneringszuil gemaakt en inmiddels geplaatst. Het idee kwam van John Simons! De zuil is gemaakt van natuursteen en beeld het exacte silhouet uit van de fietsende Carool tijdens een van de wedstrijden. De foto van hem op de website is de leidraad voor het silhouet. Vele uren en uren van noeste handenarbeid had dit prachtige monument tot gevolg.

Het beeld is inmiddels geplaatst in de berm halverwege de beruchte berg van Henri Chapelle in de richting van Maastricht. In het beeld is de uitspraak herkenbaar die Carool vaker deed: “voor mij gaat het leven steeds bergopwaarts”. De tekst “wish you were here” is van Pink Floyd, de geliefde muziekgroep van Carool. Ieder jaar in september komen zijn vrienden al fietsend langs het monument. Aldaar is er gelegenheid om een eerbetoon aan Carool te brengen: dat kan door het achterlaten van een bidon, een fietsband of een ander origineel aandenken. Een ieder wordt daarin vrijgelaten.

Hulde voor de initiatiefnemer van dit prachtige idee!

Update 8 juli 2017:
Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de Tour de France van 2017 en laten zien dat het beeld er nog prachtig bij staat.